Carl-Toepfer-Stiftung

Wiegand u.a.

Beginn jeweils 18 Uhr

Ort: Lichtwarksaal, Neanderstraße 22, 20459 Hamburg

Eintritt frei / Anmeldung erforderlich unter 040344564 oder veranstaltung@carltoepferstiftung.de

PLATTBEATS startet to’t twete Mol

No den grootordigen Optakt in’t verleden Johr geiht de plattdüütsche Songcontest nu in de twete Runn. Blangen Hamborg und Sleswig-Holsteen is dütmol ok Meckelnborg-Vörpommern dorbi.

Amateurmusikers twüschen 15 un 30 Johren ut’n Noorden köönt sik mit een vun jümehr Songs bet to’n 25. April 2019 ünner www.plattbeats.de bewarven. De Texten köönt eerstmol ok op Hoochdüütsch oder Ingelsch ween. Bi’t „Plattmoken“ un Insingen vun de plattdüütschen Songs gifft dat Hölp vun’t Plattbeats-Team.

Wokeen de niege Plattdüütsch-Star in’n Noorden warrt, warrt denn an’n 25. Mai 2019 bi’t grote Finole in Kiel in’e Pumpe bestimmt. No de Optridde vör‘t grote Publikum leggt en künnig Jury fast, wokeen dat Priesgeld vun tohoop 1.200 € winnt.

Dat Plattdüütsch ok to moderne Popmusik passen deit, weet wi al vun Bands as Fettes Brot un De Fofftig Penns.

Plattbeats gifft en Plattform, op de Musikers mit de ole noorddüütsche Sprook in Tosomenhang mit jümehr egen Musik experimenteren köönt.

För de Oort vun’e Musik gifft dat keen Vörgaven. In’e eerste Runn weern to’n Bispeel Alternative Metal, Singer-Songwriter un Rap dorbi.

Plattbeats warrt organiseert vun’t Zentrum för Nedderdüütsch in Holsteen ünner dat Leit vun Thorsten Börnsen. www.niederdeutschzentrum.de

Hier gifft dat en Bericht vun’t Finale 2018 un Fotos to’n ankieken

No de Siet vun Plattbeats geiht dat hier .

Plattsounds-Finale in Leer an’n 20. Oktober 2018

Bericht un Fotos

Dat Plattsounds-Finale 2019 schall an’n 16.11.2019 in Stood (Stade) stattfinnen.

So weer dat 2017
Mehr över plattsounds

Sprakendag in Cloppenborg an’n 19.10.2018

utricht vun’t Nedderdüütschsekretariat un den Bunnesroot för Nedderdüütsch

en Bericht gifft dat hier

Quickborn-Preis 2018 an Karl-Heinz Madauß

Alle zwei Jahre verleiht die Quickborn-Vereinigung für Niederdeutsche Sprache und Literatur e.V. gemeinsam mit der Niedersächsischen Sparkassenstiftung, die auch das Preisgeld in Höhe von 2.000,00 € stellt, den Quickborn-Preis als Auszeichnungen für besondere Leistungen auf dem Gebiet der niederdeutschen Sprache, Literatur oder volkskundlichen Forschung.

Preisträger 2018 ist der plattdeutsche Autor Karl-Heinz Madauß aus Parchim.  Bekannt wurde dieser vor allem durch seine Roman-Reihe um „Oll Hinning“, einen meckelburgischen Knecht, die zu Anfang des zwanzigsten Jahrhunderts spielt.

Die Preisverleihung fand statt am Sonnabend, dem 23. Juni 2018 im historischen Tanzsaal des Freilichtmuseums am Kiekeberg in Rosengarten-Ehestorf. Die Laudatio hielt Pastor i. R. Dirk Römmer, musikalisch begleitet wurde die Veranstaltung von Wolfgang Kniep und Anke Gohsmann.

Fotos vun de Fier